Anielska Kuchnia: Sałatka z czerwoną fasolą

Pages

14 października 2011

Sałatka z czerwoną fasolą

Dzisiaj konkrety, sałatka tak pyszna, że już chcę ją zjeść :)


Składniki:
- szklanka czerwonej fasoli
- tuńczyk w oliwie (jedna puszka)
- 3 ogórki kiszone
- czerwona papryka (1-2 szt)
- mała cebula
- 3 półcentymetrowe plastry żółtego sera
- łyżka majonezu
- sól, pieprz


Bierzemy dużą miskę.
Ogórki, paprykę, żółty ser kroimy w kostkę tej samej wielkości (około 0,5 - 1 cm). Cebulkę drobno siekamy. Wrzucamy do miski. Dodajemy tuńczyka wraz z olejem i łyżkę majonezu (majonez powinien związać składniki, nie je zalać). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wcinamy :)

Smacznego!