Powróciły obrazy, zapachy i smaki. Smak mortadeli w panierce, którą mama robiła zamiast schabowego. I nieśmiertelny i mój ukochany makaron ze serem. Odbyłam dzisiaj kulinarną podróż do przeszłości. Nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam sobie porcję makaronu z białym serem.
Składniki:
- makaron (ile kto lubi i na ile jest głodny)
- twaróg
- masło
- cukier
Makaron gotujemy al dente, nie soląc wody. Odcedzamy, przekładamy na talerz. Na wierzch dajemy twaróg pokrojony w kostkę lub rozdziabany widelcem. Twaróg dobrze jest wyjąć wcześniej z lodówki, aby nie był zimny. Całość polewamy roztopionym masełkiem i posypujemy cukrem.
Smacznego!
Proste i szybkie, często je robię gdy nie mam czasu na większe gotowanie albo mam ogromnego lenia
OdpowiedzUsuńmakaron z serem to również smak mojego dzieciństwa :) już nawet nie pamiętam kiedy to ostatnio jadłam...
OdpowiedzUsuńwychowałam sie na nim ! :D
OdpowiedzUsuńOstatnio jadłam ;3 Mniam...
OdpowiedzUsuń