Anielska Kuchnia: Sznycle z indyka

Pages

16 lutego 2019

Sznycle z indyka

Wbrew pozorom, jest to proste i szybkie danie, nie licząc czasu, kiedy sznycle leżą w marynacie.
Wyszło smakowicie, ale żebyście się mogli o tym przekonać, musicie sobie to zrobić, gorąco zachęcam.




Składniki na 4 porcje:

- 400 g sznycli z fileta z indyka
- 100 g suszonych moreli
- 100 g suszonej żurawiny
- 50 ml wywaru drobiowego lub warzywnego
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka oregano
- 3 łyżki sosu sojowego
- 100 ml oleju
- sól, pieprz



Do miski wlewamy 50 ml oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy, curry, oregano i czosnek, całość mieszamy i wkładamy do marynaty sznycle. Odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.

Po tym czasie podsmażamy indyka na rozgrzanym oleju. Mieszamy wywar z pozostałą w misce marynatą i wlewamy na patelnię, dusimy pod przykryciem około 10 min. Następnie dodajemy owoce i dusimy jeszcze kolejne 10 min. Jeśli potrzeba, dodajemy do smaku soli i pieprzu.


Smacznego!



17 komentarzy:

  1. Really nice and informative blog, keep it up buddy…

    OdpowiedzUsuń
  2. It s a very useful page. Thank you. 8f47aa64edae3a2d44a4eed2e382a8f6
    gollbasi
    ozalp
    altintekin
    dilovasi
    mersin
    torbali
    ergani
    karakopru
    foca

    OdpowiedzUsuń
  3. Congratulations on your article, it was very helpful and successful. 3fe1f16496906122b588a7a6c99481b5
    website kurma
    website kurma
    numara onay

    OdpowiedzUsuń
  4. Thank you for your explanation, very good content. fb7446a4178c2422009159cb8dee9ab8
    define dedektörü

    OdpowiedzUsuń
  5. Thanks for your article. 9ab5b13be3169147e1125f9b0e0159ed
    evden iş imkanı

    OdpowiedzUsuń
  6. Właśnie skonsumowaliśmy z narzeczonym przepis. Obiad jest obłędny. Była tylko mała modyfikacja, mięso marynowalo się przez noc - wyszło bardzo aromatyczne i soczyste a morele suszone były również moczone w wodzie przez noc aby pozbyć się dwutlenku siarki dodawanego do kazdych niemalże suszonych owoców a więc morele w duszonym sosie wyszły również soczyste i pełne smaku. Żurawinę dodam następnym razem

    OdpowiedzUsuń